ΤΟ ΛΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

Το χωριό μας είχε  το λιοτριβειό του .Δεν χρειαζόταν να πάς στου Γαργαλιάνους  , όποιος βέβαια ήθελε μπορούσε να επιλέξει ανάμεσα σε πολλά ελαιοτριβεία , αλλά να μη υποστηρίξουμε τούς συμπατριώτες μας ; Το ελαιοτριβείο δούλευε μεχρι πριν μερικά χρόνια . Εκεί να δείς , τέτοιες μέρες τι γινότανε .!!!! Το διαχειρίζονταν  ο Νίκος ο ΧΡΥΣΟΜΠΟΛΗΣ και ο μπαρμπα -Τακης ο ΠΡΟΣΗΛΙΑΚΟΣ  . Απο το πρωί μέχρι το βράδυ . Αυτοί μεταξύ μας ..... παρακαλούσαν να ρίξει και καμιά βροχή......... για να σταματήσει το μάζεμα και να προλάβουν να βγάλουν το λάδι γιατί τα σακκιά είχαν μαζευτεί έξω απο λιοτριβειό .  Απο το αρχείο μας θα δείτε μερικές φωτογραφίες πριν μερικά (;) ...... χρόνια 

Ψωμί καψαλισμένο , λαδάκι , ρίγανι , ένα ποτήρι κρασί , φέτα τυρί  , αν θυμάμαι καλά παστό !!!!!!!!!!! και υπομονή μεχρι να βγεί το λάδι ........ Ο Νίκος.......... Ο Σάκης   ( δεν αγγίζει τίποτε................ φαίνεται είχε προηγηθεί ..... άλλος μεζές η εικόνα τα λέει  όλα !!!!!!!!!!!!!!! )


Ο μπαρμπα -Τάκης ( κοιτάει προς το φακό ) και ο Γιώργος (μου φαίνεται πολύ άνετος ............, δεν ήλθε για βοήθεια ...........με το γυαλί ηλίου !!!!!!!!!!! )

Ο Νικολάκης βοηθάει για τη μεταφορά της λαδούσας ............ και βέβαια και ο Γιώργος .... τον παρεξήγησα προηγουμένως.

Εκεινη η μυρωδία του λαδιού .................. Μας έλλειψε πάντως .!!! Γειά σου Νίκο !!!!!!!!!!!! και σύ μπαρμπα - Τάκη να είσαι όσο καλλίτερα γίνεται ........Και σε σένα Γιώργο καλή δύναμη .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου