Εορτάστηκε η Παναγία της Γοργοπηγής στη Ιερά Μονή της νήσου Πρώτης .

Με κάθε λαμπρότητα τελέστηκε και φέτος ο εορτασμός της ευρέσεως της ιερής εικόνας της Παναγίας της Γοργοπηγής στην Ιερά Μονή της νήσου Πρώτης.

Πολλοί  πιστοί παραβρέθηκαν και φέτος  για να προσκυνήσουν στο μοναστήρι την Ιερή και Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Γοργοπηγής που βρέθηκε το πρωινό της 24ης Σεπτεμβρίου 1984 στο μικρό λιμανάκι του νησιού. Στην εικόνα αναγράφεται το όνομα Παναγία η Γοργοπηγή με ημερομηνία 1832. Από τότε που βρέθηκε φυλάσσεται στο Ναό της Μεταμόρφωσης σε κρύπτη.
Με ξεχωριστή λαμπρότητα τελέστηκε το απόγευμα της 23-9-2015 Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄Αρτοκλασίας υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριφυλίας & Ολυμπίας  κ.κ. Χρυσοστόμου.
Στον πανηγυρικό εσπερινό το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας κ. Ι. Κατσούλας, ο Αντιδήμαρχος κ. Ι. Αδρακτάς, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου  Ύδρευσης «Καπετάν Τέλος Άγρας» κ. A. Αδρακτάς, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Γαργαλιάνων κ. Α. Ματθιουδάκης καθώς και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου